De galerie

VAN DEN BRUINHORST

Onderzoekt, restaureert en verkoopt verzamelwaardige en museale design- en kunst objecten uit de twintigste eeuw.

Ons specialisme: Historisch design en moderne kunst uit het interbellum.

Lid van de Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst, V.H.O.K.
Lid van de Confédération Internationale des Négociants en Œuvres d’Art, CINOA
Jaarlijks deelnemer aan PAN Amsterdam
Wij steunen het Rijksmuseum Amsterdam als Patroon

 

Nu te zien in de galerie >

Galeriehouders

De galerie is opgericht door Aagje Voordouw en Ad van den Bruinhorst. Ad begint zijn loopbaan als handelaar in design en toegepaste kunst in 1992 na een studie aan de kunstacademie. Door de objecten uit de collectie intensief te onderzoeken en zelf te restaureren is Ad naast verzamelaar en liefhebber een expert geworden van Nederlands Design uit het interbellum.

Deze expertise wordt dagelijks ingezet om een bijzondere verkoopcollectie samen te stellen voor gepassioneerde verzamelaars en musea.
Daarnaast werkten wij mee aan televisie documentaires, museum tentoonstellingen, symposia  en kunsthistorische artikelen en boeken.

De kunstbeurs PAN Amsterdam nodigde ons in 2008 uit om deel te nemen aan het eerste designpaviljoen. Sindsdien is Galerie Van den Bruinhorst een vaste ‘design-waarde’ op de beurs.

Onderzoek en restauratie

Wij willen onze clienten goed informeren over de herkomst, leeftijd en originaliteit van de objecten uit onze collectie. Daarom bestaat een belangrijk deel van ons werk uit het doen van kunsthistorisch en materiaal-technisch onderzoek. Naast de archieven van musea en instellingen kunnen we daarvoor onze eigen bibliotheek met originele productcatalogi en naslagwerken raadplegen.

Wij begeleiden masterstudenten die bij ons tijdens een stage werken aan een echte onderzoek-casus. Op dit moment doet een student van de VU (Vrije Universiteit Amsterdam) onderzoek naar de hoge aluminium stoel van Gerrit Rietveld uit onze collectie.

De galerie beschikt ook over een eigen restauratiewerkplaats en een uitgebreid netwerk van externe specialisten zodat de objecten  verantwoord geconserveerd en gerestaureerd kunnen worden, lees meer >

Collectie

De collectie herbergt bijzondere stukken die vaak van betekenis zijn geweest voor de vormgeving in de periode waarin ze zijn ontstaan. Via de galerie krijgen ze een nieuwe plek in een fraai interieur of een particuliere verzameling.

Regelmatig worden items uit de collectie  aangekocht door nationale en internationale musea. Zo zijn er recent stukken verkocht aan; museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, Het Rijksmuseum in Amsterdam en The Museum of Fine Art Houston, Texas USA.

Advies en taxatie

Naast de objecten uit de collectie, kan Van den Bruinhorst u de volgende diensten aanbieden;

  • bemiddeling en advies bij de aan-of verkoop van bijzondere stukken.
  • het taxeren van losse objecten en collecties.
  • het opstellen van onderhouds-en  restauratieadviezen.

Deze diensten verlenen we aan musea, notarissen, verzekeraars en particulieren.

Contact, route en openingstijden >

< Home

Loading