PAN in Perspectief

PAN in Perspectief

verlichting-verkoop-tentoonstelling
22 November t/m 24 december 2020

Tijdens ‘PAN in Perspectief’ tonen wij naast de bijzondere designlampen uit onze collectie ook alle nieuwe aanwinsten die wij u anders op onze stand tijdens de jaarlijkse kunstbeurs PAN Amsterdam zouden hebben gepresenteerd.

Zoals;
Een Gispen mimiset en telefoontafeltje met berkenhouten bladen.
Enkele vooroorlogse tabouretten/voetenbankjes.
Enkele sets zeldzame wandlampen en de ‘Hartog’ hanglamp met drie buizen van Gerrit Rietveld.

Andere hoogtepunten zijn een zeldzame lamp ontworpen door de Utrechtse architect Sybold van Ravesteyn en de grootste Gispen-Giso Planeetlamp met een doorsnede van bijna 1 meter.

Een absolute blikvanger is een originele ‘Hartog’ hanglamp met drie buizen, een van de bekendste lamp-ontwerpen van Gerrit Rietveld en een iconisch voorbeeld van de Nederlandse esthetische beweging ‘De Stijl’ die gepresenteerd wordt boven een originele Rood-Blauwe latten-leunstoel.

Museale exemplaren

Een van de getoonde lampen waarvan wij eerder een identiek exemplaar aan het Rijksmuseum Amsterdam verkochten, zullen wij na onze tentoonstelling in tijdelijke bruikleen geven aan The Museum of fine-Arts in Houston Texas USA voor de tentoonstelling “Electrifying Design: A Century of Lighting”. Op deze tentoonstelling die na Houston nog doorreist naar The Museum of Fine Arts in Atlanta zal ook de ‘Hartog’ hanglamp met 3 buizen van Gerrit Rietveld te zien zijn

Een kleine foto-impressie van de tentoonstelling.

Giso lampen, dressoir Gerrit Th. Rietveld

Gebronsde Giso lampen

De entree van onze galerie waar we u binnenkort hopen te verwelkomen.

 

Bel of mail ons voor het maken van een afspraak >

 

Tot ziens in Kampen!

 

< Exposities en beurzen

Loading