Electrifying design: A Century of Lighting

Electrifying Design: A Century of Lighting

21 februari 2021 –  16 mei, 2021
The Museum of Fine Arts, Houston, USA
19 Juli –  21 september 2021
High Museum of Art Atlanta, US

Een van de hoogtepunten uit het Nederlandse modernisme is de Giso no.23. Deze iconische hanglamp, waarvan wij eerder een identiek exemplaar aan het Rijksmuseum Amsterdam verkochten, hebben wij in tijdelijke bruikleen gegeven aan The Museum of fine-Arts in Houston voor de tentoonstelling ‘Electrifying Design’

 

Aan de hand van 80 beroemde lamp-ontwerpen van over de hele wereld belichten de curatoren verschillende facetten van de geschiedenis van 100 jaar elektrisch licht.

Op de tentoonstelling die na Houston nog doorreist naar The High Museum of Art in Atlanta zal meer verlichting van Nederlandse origine te zien zijn zoals werk van ‘Studio Drift’, de ‘Hartog’ hanglamp met 3 buizen van Gerrit Rietveld en de pianolamp van J.J.P. Oud.

Zorgvuldig is de Giso lamp die wij voor de tentoonstelling in bruikleen geven in een speciaal daarvoor gemaakte transportkist geplaatst.

Hierin reist de lamp eerst naar Houston en daarna naar Atlanta.

Kleine foto impressie van de tentoonstelling in Houston.

Copyright Foto’s: 2021 MFAH

Op de voorgrond een opstelling met tafel- en bureaulampen waaronder het pianolampje ‘Giso 404’ van J.J.P. Oud dat wij eerder aan het museum hebben verkocht.

De Giso 23 heeft een mooie plek gekregen op de tentoonstelling en wordt brandend getoond.

Loading