Tentoonstelling Gispen Specials, "De klant is koning"

Gispen Specials “de klant is koning”

In museum Boijmans van Beuningen wordt 100 jaar Gispen gevierd met de tentoonstelling: Gispen Specials “de klant is koning” die van 10 september 2016 tot 26 februari 2017 in Rotterdam te zien zal zijn.

Lees hieronder meer over de tentoonstelling en over hoe wij op verschillende manieren bij deze tentoonstelling betrokken zijn geweest.

Begin september 2016 werden in Rotterdam voorbereidingen getroffen voor de tentoonstelling. Op de foto is één van de topstukken te zien, een spectaculair verlichtingsornament van bijna 4 meter lengte dat op verzoek van de eigenaar, het bedrijf Zeelandia, hier in Kampen door ons gerestaureerd is.

Foto: Museum Boijmans van Beuningen

Bij de tentoonstelling wordt door museum Boijmans een boekje uitgegeven waaraan wij meegeschreven hebben. De spectaculaire lamp siert zowel de voorkant van de flyer als de omslag van het tentoonstellingsboekje.

In dit 224 pagina’s tellende boekje worden de specials besproken en staan alle op de tentoonstelling getoonde specials afgebeeld. Auteurs; Mienke Simon Thomas, Marthe kes, André Koch, Silvia van Schaik, Berber Vos,  Ad van den Bruinhorst.

Het boekje is inmiddels uitverkocht!

Zaterdag 10 september op de feestelijke opening, een ontmoeting tussen de Gispen-experts André Koch, Silvia van Schaik en conservator Mienke Simon Thomas en Ad van den bruinhorst.

Een kleine impressie van de eerste tentoonstellingsdag;

Loading